Scurta cugetare despre obiceiuri:

Obiceiurile sunt sabii cu 2 taisuri: cele rele ne afecteaza viata, cele bune ne ajuta sa progresam. Prin urmare este esential sa ne monitorizam constant comportamentele, astfel incat sa le remodelam pe cele periculoase, evitand jumatatea taioasa a sabiei.

Ce ar fi absolut necesar de inclus in traiul zilnic, ca sa obtineti randament, sa fiti suficient de odihniti, motivati, energici si cu un nivel moderat al stresului?

Pe lista mea se afla sportul (nu in sensul de a petrece ore la sala, ci 30 de minute de pedalat, mers in ritm alert, dans ritmic pe muzica preferata etc.), expunerea la lumina natura in primele maxim 60 de minute dupa trezire, evitarea alimentatiei daunatoare (zahar, prajeli, excese de orice fel), pastrarea relatiilor de calitate (o vorba buna, un mesaj frumos, suport acolo unde e nevoie). Alte idei?

Citat din Jacob Riis: „Cand totul imi pare zadarnic, privesc cum mesterii pietrari izbesc roca, uneori si de sute de ori, fara ca in ea sa apara o singura crapatura. Apoi, la a o suta una lovitura, piatra crapa in doua, iar eu stiu ca nu acea lovitura a spart-o, ci toate cele de dinaintea ei.” Eforturile fiecaruia nu sunt irosite, ci depozitate. Abia mai tarziu ni se va dezvalui adevarata valoare a eforturilor anterioare.

(va recomand sa cititi cartea Atomic Habits/James Clear)